مشاوره بازرگانی
اگر به عنوان بازرگان در کارهای بزرگ تجاری مشغول به فعالیت هستید، اهمیت استفاده از مشاوره بازرگانی برای شما قابل لمس و ضروری تر خواهد بود.
زیرا که انجام کارهای بازرگانی و فوت و فن واردات و صادرات و سایر فعالیت های تجاری مستلزم دانش کافی و علم و تجربه است، که در این زمینه شرکت ها و افرادی به عنوان مشاوره بازرگانی می توانند در این مسیر پر پیچ و خم تجارت به شما کمک کنند و مسیر را برای شما هموار و آسان تر نمایند.
در این مقاله ما به اهمیت و دلیل استفاده از مشاوره برای فعالیت های بازرگانی می پردازیم و نقش و وظایف آنها را برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
تعریف مشاوره بازرگانی
راهکارها و حل مسائل تجاری با استفاده از مشاورین تجاری امکان پذیر است. در واقع یک مشاوره بازرگانی به مشتریان خود کمک می کند تا مهارت ها و دانش تجاری خودشان را توسعه دهند.
از آنجایی که اولین قدم برای هر مشاور تجاری مرحله ی کشف می باشد، بنابراین یک مشاور ماموریت دارد تا اهداف شرکت تجاری مورد نظر را بداند و اینکه از فعالیت های تجاری آن آگاهی پیدا کند تا بهتر بتواند فرد بازرگان و یا شرکت های تجاری را به حداکثر سود برساند، و بهبود و ارتقای عملکردشان کمک نماید.
شرکت یا فرد مشاوره به مشتریان یاد می دهد که چگونه برای فعالیت های تجاری خود برنامه ریزی و در اجرای پروژه ها یاری شان می کند. همینطور برای تولید نتایج عملی و تقویت تفکر استراتژیک به مشتریان مشاوره می دهد.
مشاورین تجاری به افراد مهارت هایی را می آموزند که همانند افراد با تجربه در عرصه تجارت قدم های بزرگ برداشته و بتوانند بر چالش ها و مسائل پیش رویشان نیز غلبه کنند و در آمد خود را افزایش دهند و رشد نمایند.
مشاوره بازرگانی به چه معناست؟
با ایجاد برخی تغییرات در زمینه امور تجاری و بازرگانی بین الملل، تعریف مشاوره امور تجاری، مشاوره بازرگانی، صادرات و و سایر امور در این زمینه برای اغلب افراد قابل درک شده است.
بنابراین مشاوره تجاری و بازرگانی باید با توجه به تغییرات و تحولات پیش آمده در هر یک از موضوعات و امور تجاری بتواند افراد را برای ارتباطات تجاری و فعالیت های بازرگانی شان، و همینطور راه حل مسائل بدون اتلاف وقت در این زمینه یاری دهد.
همچنین وجود موانع متعدد از قبیل تحریم ها علیه کشور بیش از پیش اهمیت مشاوره های تخصصی و گمرکی را برای تجار و تولید کنند آن قابل لمس نموده است، به طوریکه امروزه هدف و معنی مشاوره بازرگانی مشخص تر از قبل بوده و استراتژی معینی برای پیشبرد اهداف تجاری شرکت ها دارد.
مشاوره بازرگانی چه کسی است؟
مشاوره بازرگانی فرد یا شرکتی می باشد که به تمام قوانین بازرگانی و تجارت خارجی و صادرات و واردات و سایر امور به کلی واقف است و در این زمینه تحصیلات آکادمیک دارد. همینطور از تشریفات گمرکی و شرایط حاکم بر آن آگاهی داشته و قادر است بهینه ترین روش را در جهت بهبود کسب و کار مشتریان پیش روی آنها قرار دهد.
برای یک مشاور تجاری داشتن مهارت های رهبری و ارتباطات خوب اهمیت زیادی دارد. به طوریکه با استدلال منطقی و نبوغ خود بتواند همکاری خوبی را در زمینه هایی مانند قانون تجارت، حسابداری، بازاریابی و ارتباطات عالی با دیگران داشته باشد، و بتواند اطلاعات جامعی را از معلومات و دانش خویش در این زمینه در اختیار تجار و بازرگانان قرار دهد.
انواع مشاوره بازرگانی
مشاوره های تجاری و بازرگانی به دلیل تنوع در امور مربوط به بازرگانی متنوع است و دارای شاخه های مختلفی می باشد. برای استفاده از هر کدام از این رشته ها باید تخصص مربوط به آن رشته را کسب نمود.
اما به طور کلی انواع مشاوره تجاری و بازرگانی را می توان به گروه مشاوره واردات و صادرات کالا، مشاوره در امور گمرکی، و مشاوره بازرگانی خارجی دسته بندی کرد.
مشاوره واردات و صادرات کالا
قوانین واردات و صادرات یکی از اصول و مقرراتی است که هر تاجر و بازرگانی باید آن را شناخته و به چگونگی انجام این فرآیند بپردازد.
به عنوان مثال در زمینه واردات کالا موضوعی که بسیار اهمیت دارد، بررسی نیازهای کشور علاوه بر شناخت قوانین از ضروریات است. همینطور باید در نظر داشت که آیا کالاهای وارداتی مورد نیاز بازار سوددهی کافی را دارند یا خیر، به طوریکه بازرگانان متحمل ضرر نشوند.
در مورد صادرات نیز این موضوع نیز صدق می کند. یعنی باید بازرگان نسبت به کالاهای مورد نیاز در کشور مقصد ارزیابی های لازم را نموده و سپس اقدام به صادرات کالا نماید. مشاوره بازرگانی می تواند تمام جنبه های واردات و صادرات کالا را مورد بررسی قرار دهد و فرد را برای ورود و صدور کالا راهنمایی کند.
مشاره بازرگانی خارجی
با توجه به تکنولوژی روز افزون امکانات و ابزار که همه موضوعات زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده، قوانین صادرات و واردات نیز تحت تاثیر همین تغییرات رو به تحول است. قوانین کشورها همواره با این تغییرات نیز متحول شده و لازم است مرتبا مورد بررسی قرار گیرند.
بنابراین با اینکه این تحولات می تواند مفید باشد اما باعث به وجود آمدن مشکلاتی ناشناخته در تجارت می شود که ممکن است فرد را تا به مرز ورشکستگی نیز پیش ببرد. مشاورین بازرگانی خارجی برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی راه حل هایی متناسب با قوانین کشورها را در اختیار فرد قرار می دهند و در تلاش هستند تا فرد بازرگان به حداکثر سود برسد.
مشاوره در امور گمرکی
گمرک به عنوان یک مرکز تعیین کننده در زمینه واردات و صادرات کالا نقش اصلی را بر عهده دارد. بنابراین هر کالایی که به منظور صادرات و واردات از این مجرا عبور می کند، مشمول قوانین و مقررات گمرکی قرار می گیر که در هر کشوری وضع شده است.
مشاوره در امور گمرکی با شناخت این قوانین به فرد بازرگان کمک می کند تا مجوزهای لازم را برای پروسه طولانی و پیچیده گمرکی را دریافت کرده و اطلاعات کاملی از نحوه تکمیل مدارک و مجوزها برای خروج و ورود کالا را در اختیار او قرار می دهد.
اهمیت استفاده از مشاوره بازرگانی در تجارت
از آنجایی که قوانین کشورهای مختلف مرتب در حال تغییر و تحول هستند. همینطور ترخیص کالا از گمرک نیز قوانین پیچیده مخصوص به خود را دارد.
همینطور به دلیل ریسک و استرس زیادی که فعالیت های بازرگانی بالاخص برای افراد تازه کار دارد. لازم است تا هر فردی که قصد وارد شدن به حوزه بازرگانی را برای ورود و خروج کالا دارد، و نیز قوانین مالیاتی و سایر مقررات گمرکی به خصوص ترخیص کالا را به خوبی بداند.
اما شناخت این قوانین مستلزم زمان و هزینه می باشد و برای فرد بازرگان صرف زمان و هزینه متحمل ضرر است، و مانع از رشد کسب و کار و سود بیشتر برای او می گردد.
از این رو استفاده از مشاوره تجاری و بازرگانی که همانند یک کاتالیزور در فعالیت های بازرگانی عمل می کند، فرد بازرگان را یاری می دهد تا با ارائه راهکارهای جدید و مفید ی که از سوی مشاوره دریافت می کند، انتخاب های درستی برای سود بیشتر نموده و گام های اصولی را در این مسیر بردارد.
فعالیت ها و مواردی که مشاوره بازرگانی می تواند به فرد کمک کند
تامین ارز، عقد قرارداد، ترخیص انواع کالا، چگونگی روش های حمل و نقل و بازاریابی های صادراتی از جمله موارد مهمی هستند که یک شرکت یا فرد مشاوره بازرگانی در آن به فرد تاجر و بازرگان کمک می کند.
به طور کلی برخی خدمات و جزئیات ارائه شده در زمینه مشاوره های بازرگانی و گمرکی به شرح ذیل می باشد:
- مشاوره جهت خرید کالاهای ورودی و فروش محصولات صادراتی و عقد قراردادهای تجاری
- مشاوره جهت اسناد مورد نیاز جهت گمرک و سازمان های مجوز دهنده مربوط به فعالیت های بازرگانی
- روش های معتبر پرداخت و باز گشایی انواع اعتبارات اسنادی و حواله های ارزی
- مشاوره در مورد اینکه چه مجوزهایی در مورد کالاهای وارداتی و صادراتی قانونی است، و شرایط اخذ مجوزهای فوق نظیر ثبت سفارش، اخذ مجوز صنایع، اداره کل تجهیزات دارویی و غذا، مخابرات، مجوزهای استاندارد و انرژی اتمی و غیره چگونه می باشد.
- مشاوره در خصوص اقدامات پیش از حمل نظیر تنظیم اسناد تجاری، بازرسی کالا در مبدا، صدور بیمه نامه و غیره لازم است.
- نحوه انتخاب بهترین شیوه عقد قرارداد با شرکت های حمل و نقل بین المللی کالا
- نحوه تعیین دقیق تعرفه گمرکی hscode و ماخذ کالا
- برآورد هزینه های تمام شده کالا از ابتدا تا درب انبار مقصد
مهم ترین هدف شرکت های بازرگانی سود دهی در عرصه صادرات و واردات کالاهای مورد نظر در سطح بین المللی است. اما یکی از چالش های بزرگ در تجارت جهانی تفاوت های فرهنگی می باشد، که در این زمینه نیز مشاوره های تجاری و بازرگانی با ارائه راهکارهای کاربردی به افراد تازه کار در امور تجارت یاری می کنند.
به طوریکه بازرگانان و افراد تازه کار بتوانند از طریق مشاوره اطلاعات خود را تکمیل کرده و در مسیر تجارت بدون درصد خطایی اقدام به فعالیت های بازرگانی پر سود نمایند.